Case Story - VxRail

Fra stresset dagligdag i IT-afdelingen til ukompliceret infrastrukturløsning

AVK er en virksomhed med fuld fart på. En virksomhed, der aldrig sover, og som er en af verdens førende leverandører inden for udvikling af ventiler og brandhaner. Sker der udfald i produktionen, bliver det hurtigt meget dyrt. Derfor er det meget vigtigt for AVK at have en stabil IT-infrastrukturløsning for at undgå nedetid i produktionen og samtidig have en fleksibel løsning, der understøtter det kontinuerlige behov for kapacitetsudvidelser, når koncernen vækster gennem opkøb.

Samarbejdet med ed A/S og Dell Technologies har givet AVK netop dette.

Omkostningstungt datacenter skabte unødige ressourcer

 

AVK’s datacenter virkede stadig, men der var behov for øget fleksibilitet, som den mere traditionelle løsning med en opdelt infrastruktur ikke helt kunne levere.

 

"Vi havde én ressource, som stod for drift og datacenter. Han havde meget travlt
og var ofte nødt til at bede om konsulentassistance til fejlfinding og systemopdateringer,"
- Michael Zielinski, Group IT Operations Manager hos AVK.

Det var ikke holdbart at fortsætte med at skaffe konsulentydelser udefra og bruge så mange midler på at vedligeholde datacenteret. Derfor besluttede Michael Zielinski og hans team sig for at finde en fremtidssikret løsning.
 
Tid til at skifte teknologi

 

Det er en stor beslutning, når der skal vælges ny infrastrukturløsning. Derfor kom der forskellige løsninger fra flere udbydere på bordet hos AVK. En 1:1 løsning var på tale, men da ed A/S præsenterede HCI-løsningen VxRail fra Dell Technologies, var Michael og hans team ikke længere i tvivl om, at det var tid til at skifte teknologi. Fordelene ved at skifte til VxRail var ikke til at tage fejl af, og funktionsmæssigt var det nemt at gå til.

“Vi havde i forvejen VMware, der lå til grund for det hele.
Vi kendte Dells servere i forvejen. Så den største forskel var,
at storage ikke var et ekstra lag, men var integreret i serverne,”
- Fortæller Michael.

I beslutningsprocessen var én af de afgørende faktorer, at mere eller mindre hele håndteringen af datacenteret kunne foregå internt, og at det samtidig var en løsning, der var nem at administrere. Med VxRail behøver AVK ikke længere at bekymre sig om opdateringer, da de automatisk får at vide, når noget skal opdateres.

Samtidig var beslutningen om at gå med ed A/S som samarbejdspartner ikke et svært valg. AVK har to faste kontakter hos ed A/S, der kender virksomheden. Der er derfor ikke en ny stemme i telefonen, hver gang AVK har brug for hjælp. 

“Vi har handlet med ed A/S i lang tid og er meget tilfredse med samarbejdet.
Vi har altid en at ringe til. Hvis der er et problem, så ved vi, at vi får hjælp,”
- Siger Michael.

Hvad kan VxRail?

 

Rullende udskiftning i takt med virksomhedens udvikling


Den løsning, der understøtter virksomhedens behov i dag, er ikke nødvendigvis den løsning, der understøtter virksomhedens behov om seks måneder. Det erfarede AVK også med det tidligere datacenter. Derfor er det vigtigt at være agil som virksomhed, så man får en konkurrencefordel og hurtigt kan optimere sit datacenter i takt med virksomhedens udvikling. Med Dell EMC VxRail har AVK fået en hyperkonvergeret infrastrukturløsning (HCI), hvor alle storage-, netværks- og serverløsninger er samlet i én enhed. AVK har lidt forenklet sagt fået et datacenter i en boks.

Det er ikke længere nødvendigt for AVK at udskifte deres datacenter efter fem år. Dell Technologies har gjort det nemt med VxRail, da der er rullende udskiftning, hvilket hele tiden sikrer, at tingene er opdaterede. Det passer glimrende til AVK. De vækster gennem opkøb, og derfor kommer der altid noget nyt til over tid.

 

"Vi har allerede set det nu. Vi har for nyligt købt VxRail og har allerede udvidet. Der kommer altid noget til. Vi ved f.eks. på nuværende tidspunkt, at der er to store koncerner, som plejer at køre alting selv, der har bedt om at komme ind under os. Så snakker vi lige pludselig rigtig store datamængder, og så skal vi udvide igen,"
- Michael Zielinski.

 
Ukompliceret migrering

 

Det er ikke altid gnidningsfrit, når man skifter fra ét infrastruktursystem til et andet. Et infrastruktursystem er ligesom nerven i en virksomhed i dag. Derfor er det helt oppe på topniveau, når der skal indkøbes nyt datacenter.

Migreringen hos AVK foregik dog ret ukompliceret. De ringede til en af Dells certificerede konsulenter, som satte datacenteret op. Dagen efter var den grundlæggende konfiguration klar, og endnu en dag gik med at overføre det gamle VMware-miljø til det nye. Herefter startede selve migreringen, som varede 4-5 dage. Michael er positivt overrasket over den lette migrering: “Ingen af medarbejderne opdagede, at datacentret var blevet fornyet. De lagde selvfølgelig mærke til, at det kørte hurtigere, men ingen af systemerne var nede.”

Hypereffektivt med HCI

 

Skiftet til VxRail er andet end blot ny og forbedret teknologi. Michael konstaterer, “det viste sig at være endnu mere simpelt end antaget. Det er meget nemt at gå til. Det kræver ingen vedligehold, for det er bare at trykke på en knap. Det har frigivet tid i IT-afdelingen.”

Det betyder, at AVK nu kan frigøre ressourcer til at udvikle forretningen. Ressourcer, som før blev brugt på ren og skær vedligeholdelse af datacenteret.

Michael nævner driftsstabilitet og performance som de to vigtigste elementer, VxRail har bidraget med.

 

"Jeg kan roligt gå hjem op til weekenden og vide, at det kører. Selv hvis det skulle ske, at datacenteret ikke kører, så har vi en servicedesk, der kan ringe til VxRail supporten, som kan fortælle, hvad der skal gøres. Vi har fået mere ro, og vi har fået et system, der performer,"
- Michael Zielinski

Positive sideeffektiver

 

Selve udskiftningen til VxRail-løsningen har givet AVK en masse fordele. Der fulgte dog også rigtig mange andre gode ting med, som AVK ikke havde haft med i overvejelserne, da de valgte systemet.

Michael fortæller om en nylig episode, hvor deres aircondition stod af i det ene datacenter. Med det gamle datacenter ville temperaturen stige fra 26-37 grader inden for bare en time, og der skulle derfor handles hurtigt for at køle serverne ned. Med den nye løsning gik der en hel uge, inden de opdagede, at airconditionen var stået af. Det lille køleanlæg i datacenteret havde formået at holde temperaturen nede, så den kun var steget med 5 grader.

 

"Der viser sig lige pludselig nogle gode sideeffekter. Vi bruger meget mindre strøm end tidligere. Hvis køleanlægget står af, behøver jeg ikke haste på arbejde, men kan tage mig af det dagen efter, fordi temperaturen ikke stiger så voldsomt. Det er også driftssikkerhed,"
- Michael Zielinski

Skalerbarhed, robusthed og fleksibilitet


Arbejdsbyrden er lettet betydeligt efter implementeringen af VxRail, og medarbejderne i IT-afdelingen når flere opgaver end tidligere og har mulighed for at agere mere proaktivt.

Hele processen har været en stor succes for AVK. Samarbejdet mellem AVK, Dell Technologies og ed A/S har fungeret godt, da det har været tre ligeværdige samarbejdspartnere, som alle har haft en interesse i at skabe det bedst mulige resultat.

VxRail har givet AVK skalerbarhed, robusthed og fleksibilitet i forretningen. De daglige spekulationer om opdateringer og vedligehold er en saga blot. Nu er det kun, når VxRail giver besked om opdateringer, at der skal foretages noget, hvilket sikrer, at AVK hele tiden har det nyeste inden for sikkerhed. Produktionen har fået et løft, og AVK behøver ikke længere at bekymre sig om, at datacenteret står af. Den nye HCI-løsning sikrer fundamentet for et moderne datacenter. “Det virker bare,” som Michael udtrykker det.

Faktabox

Om AVK-koncernen:
 • AVK-koncernen er familieejet, har hovedsæde i Skovby/Galten nær Aarhus og er global markedsleder inden for ventiler og brandhaner.
 • AVK er stiftet i 1941 af Aage Valdemar Kjær (=AVK) og er fortsat ejet af familien.
 • AVK opererer i hele verden og har mere end 100 selskaber fordelt i 36 lande.
 • AVK beskæftiger over 4.500 medarbejdere på verdensplan.
 • AVK-koncernens omsætning var 6,4 mia. kr. i 2020/2021.
 • AVK beskæftiger ca. 775 medarbejdere i Danmark.

Quality valve solutions for drinking water, wastewater, gas supply and fire protection (avkvalves.com)

Om Dell EMC VxRail:
 • VxRail er en hyperkonvergeret infrastrukturløsning (HCI), hvor alle storage-, netværks- og serverløsninger er samlet i én enhed.
 • VxRail har rullende udskiftning, hvilket hele tiden sikrer, at tingene er opdaterede.
 • Gennemtjekkede softwareopdateringer sikrer driftsstabilitet og -sikkerhed.
 • Det er muligt at udbygge VxRail med mere kapacitet og performance, efterhånden som behovet opstår, og datacenteret kan optimeres i takt med virksomhedens udvikling.
 • VxRail er nemt at administrere og vedligeholde, og du undgår unødige og dyre eksterne konsulentydelser.