Den perfekte symfoni af ergonomi og lyd

… til de mange timer foran skærmen i et støjende kontormiljø

Skrevet af: Ninna Schrøder, Marketing Content Creator   

PartnereContour og Jabra 

En stillesiddende hverdag i et åbent kontormiljø er en udfordring for mange. Det er derfor vigtigt at forebygge de negative bivirkninger af ensformigt arbejde og generelle forstyrrelser med en optimal kontoropsætning. Til alt held er der producenter som Contour Design og Jabra, der specialiserer sig i at levere produkter, som netop kan hjælpe inden for dette område. Contour Design er især kendt for deres ergonomiske tohåndsmus: SliderMouse Pro og RollerMouse Pro, mens Jabra’s Evolve2 65 Flex headset er udviklet til at forbedre produktiviteten i det åbne kontorlandskab.  

Knager kroppen? 

Det er morgen…  
Du står ud af sengen og strækker dig…  
Det knager og brager…  

Du kan mærke ømheden i nakke og skuldre fra gårsdagens mange timer foran skærmen med tusindvis af klik på musen. Du kører derefter til din arbejdsplads for atter at sætte dig ved skærmen de næste 8 timer.  

Hvis din hverdag minder om ovenstående, er det sandsynligt, at du tilhører gruppen på 40% af befolkningen, som sidder ned i mere end 11 timer om dagen. En sådan hverdag kan medføre alvorlige problemer f.eks. karteltunnelsyndrom, springfinger eller tennisalbue som resultat af ensformigt arbejde.  

Musen, der får dig til at slappe af 
Den første enhåndsmus blev opfundet i 1963 med det formål at løse en bestemt opgave uden at være designet til at passe til den menneskelige krop. Dog havde ingen forudset, at vi i dag ville ende med at ’klikke’ mellem 500 og 1200 gange om dagen, og derfor passer den ikke længere ind i den moderne hverdag. Contour Design gør op med enhåndsmusen og tilbyder et udvalg af forskellige centrerede, ergonomiske tohåndsmus. Tag for eksempel SliderMouse Pro, der har et stort klikbart navigationsområde, så du undgår de skadelige 'klik'. Du kan hvile hænderne på hele den rullende overflade og ubesværet bruge både højre og venstre hånd, som inviterer til variation og bevægelse i din arbejdsstilling. Musen taler kroppens sprog og det samme gælder for RollerMouse Pro. Med begge hænder på rullestangen kan du undgå at vride dine håndled og i stedet placere hænderne direkte foran dig i en afslappet position.  

En enkel pakke med flere funktioner 
SliderMouse Pro og Roller Mouse Pro er gennemførte med et minimalistisk, skandinavisk design, hvor flere funktioner er samlet i en enkel pakke. Smartknappen, lige under scrollhjulet, kan justere hastighed, følsomhed og klikmodstand på musen. Begge produkter har en håndledsstøtte, der er magnetisk og nem at tage af, så man kan skifte look fra lysegrå/mørkegråt stof til bambus. Ved at give støtte til underarmene hjælper den med at forebygge spændinger og overanstrengelse af fingre, hænder, håndled, arme, skuldre og nakke. Kroppen er forbundet fra fingerspidserne til hovedet, og derfor er det vigtigt at tage skridt til at forebygge smerter allerede nu, før de breder sig yderligere i kroppen.  

RM_extended_light_grey (3).pngSL_extended_light_grey (3).png

Støj og koncentrationsbesvær på arbejdspladsen 
Alt imens du skåner dine hænder er det bedst at holde kroppen i bevægelse samtidig med, at du kan koncentrere dig.  

Forestil dig, at det i løbet af en 8-timers arbejdsdag kræver, at hver celle i din krop er fokuseret på dit Zoom-møde, da al støj fra det åbne kontormiljø trænger ind i headsettet under samtalen. Støjen fører til misforståelser i kommunikationen og slider både på din tålmodighed og koncentration. Derudover kan du ikke forlade din plads, da headsettet vil løbe tør for strøm, og du kan mærke en dump smerte ved ørerne både under og efter brug. 

Jabra har løsningen på dette problem med deres headset, Jabra Evolve2 65 Flex. 

Frihed og Fokus 
Med en imponerende batterilevetid på omkring 20 timer giver Evolve2 65 Flex-headsettet dig friheden til at bevæge dig uden at være bundet til dit skrivebord. Du kan tage dine møder med dig på farten eller blot rundt i kontorlokalet. Dette headset er den perfekte løsning til at reducere støj. Det er udstyret med et avanceret chipsæt og støjreducerende mikrofoner i høj kvalitet, som effektivt blokerer for forstyrrende lyde. Du kan nyde et uforstyrret fokus og krystalklar lyd, der får dine møder til at lyde som om du er lige overfor personen i den anden ende. 

Du fortjener komfort og lækkert design på de lange kontordage 
Med et strømlinet design er Evolve2 65 Flex-headsettet også praktisk at pakke sammen og opbevare væk fra dit bord, hvilket bidrager til et ryddeligt arbejdsområde. Headsettet er udstyret med en kort mikrofonarm, der kan vippes væk, når du ikke er i et møde, så den ikke hænger og flagrer, når du ønsker at lytte til musik og fokusere på dine opgaver. Den kortere mikrofonarm kan betjenes intuitivt og du kan nemt aktivere samt deaktivere mikrofonen uden at lede efter mute-knappen på din mødeplatform. Du skal bare klappe mirkofonarmen ned og så er du med på lyd i mødet igen.  

Med de ultrabløde ørepuder i memory foam får du også en behagelig komfort, så du knap nok vil mærke, at du har headsettet på, selv efter en lang dag på kontoret.  

Jabra Evolve2 65 Flex On Charging Stand USBA LB Medium RGBJabra Evolve2 65 Flex MS Angled Boom Down LightOn LB Medium RGB

Opskriften på den optimale kontorplads 
Det er således ét fedt om du har havudsigt, kantineordning og et grønt indeklima på din arbejdsplads, hvis du alligevel får myoser og hovedpine på pinden. At have det rette udstyr til din kontorplads kan have stor betydning. Ergonomiske mus er blevet en selvfølge ligesom hævesænkebord er det i dag og støjreducerende høretelefoner er blevet uundværlige. Contour og Jabra kan altså hjælpe dig med at arbejde ergonomisk, uforstyrret, komfortabelt og produktivt.